Pages

Attention!!

To readers who comes to this blog. I'm sorry for any links that are no longer available. I'm going to reconstruct this blog. Stay tuned for updates! Thanks. See ya!

May 2, 2010

New Absorber - Greber

baru beli absorber GREBER-SEMI ADJUSTABLE (gas type).. absorber nie dapat tau pun dari salesman kedai part kereta..mula-mula beli, memang tak yakin sebab tak pernah dengar..

tak terlalu keras.. amat sesuai bagi mereka yang mahukan absorber yang mempunyai sedikit prestasi yang baik bagi menggantikan absorber standard yang membuai (bouncing).. sesuai untuk PERFOMANCE & COMFORTABLE.. boleh ambil corner tajam dengan baik sebab tak membuai dan membuang..

sekiranya ada budget yang tinggi, better tukar absorber jenis hi-low soft-hard seperti jenama Tein dan sebagainya..

KELEBIHAN:
1. Sesuai bagi mereka yang mahukan absorber yang keras sedikit berbanding absorber standard
2. Boleh adjust tinggi dan rendah!
3. Match dengan normal or sport spring

KEKURANGAN:
1. Agak keras dan kurang selesa
2. Terpaksa buka semula absorber sekiranya nak adjust tinggi atau rendah

6 comments:

Anonymous said...

salam? hg beli harga baper

nasri said...

berapa harga xsure la..xbpe igt...dalam 400 rasenyer...erm..nnt nk cek resit blek..cuma, untuk pakai kt depan xbpe seswai utk rim 15".. dia xleh bg lowered sgt..seswai utk rim2 besar.. dan agak keras sedikit..

Anonymous said...

salam... mungkin topik lama dah nie.. tapi nak share.. Saya pakai wira se depan belakang masuk greber nie.. memang masyuk la.. harga depan 350.. belakang 200..

Anonymous said...

Salam Bro..
Leh tanya kat mana beli greber ni yer coz byk kedai tak de jual. Tanya lagi sumer model kete ader ker??

thanks

nasri said...

beli di Brothers Gombak.. Brothers lain mahal sikit.. xtaw knape dsana murah.. xpasti utk model lain, tp kebanyakan proton dan perodua boleh..

shahril shah said...

Absorer greber klau pkai dgn spring spot ok x..