Pages

Attention!!

To readers who comes to this blog. I'm sorry for any links that are no longer available. I'm going to reconstruct this blog. Stay tuned for updates! Thanks. See ya!

January 27, 2011

Kelebihan Mempunyai Set Jamming

Dalam menghasilkan sebuah band yang proper,  latihan adalah perkara wajib! akan tetapi, kalau hari-hari berlatih di jamming studio memang parak la duit.. Sejam 20 lebih.. takkan la nak hari-hari practice di studio.. Banyangkan jika jamming sejam setiap hari selama setahun? Dalam 7k jugak dibelanjakan! huhu! banyakkan..

so, kalau nak berlatih dengan gigih, perlukan set jamming sendiri.. lebih jimat.. sebabnya, bermodalkan sekitar 9k sudah cukup untuk memiliki jamming studio set yang second hand.. sesuai untuk band-band beginner!

ada yang kata rugi beli jamming set.. itu salah! sebabnya korang boleh sewakan barang tu.. boleh menjana pendapatan sampingan kan..tak perlu buka kedai jamming pun sebenarnya kalau nak buat duit dengan jamming set..

disamping boleh berlatih dengan lebih gigih, boleh menjana pendapatan pasif.. contohnya buat sewa jamming.. lepas tu sewakan peralatan untuk majlis-majlis... dan lagi best kalau korang boleh buat show di mana-mana majlis.. disamping dapat duit untuk show, korang leh gilap bakat.. itulah masanya untuk mencipta tapak sebagai indie band! manalah tahu ade rezki boleh jadi artis..huhu~!


p/s: bila la aku boleh ada set jamming sendiri.. band aku ade 3 orang.. kalau 9k, sorang 3k.. alahai..... 3k pun xde nie... takpe-takpe, ade idea dah... band aku kena stat kumpul duit nuffnang sorang 3k.. blogwalking..blogwalking..blogwalking..hahahaha!

8 comments:

eszol said...

drummer dah ade?

Payche said...

yeah!!!
aku nak jadi vokalis boley??? hahaha!!

FATIN SYAFIQA said...

Haha Go go wah pastu bukak la kedai jamming! hehe

CahayaCintaIlahi said...

wah2 nak jamming gak la ngeee

psstt : neway awak jomla jOIn HB.. cepat taw dari nuff huhu ;)

zianaRizz said...

Bestnye jamm!! ;D

Achu said...

haha reajin ler yer rblogwalking.

nasri said...

eszol: drummer ade xde je skg nie..hehe!

Payche: vokalis?? haha! leh jer..

Fatin Syafiqa: hehe! klo dh beli, bru leh bukak kedai..hehe~

CahayaCIntaIlahi: jomla jamm sesame.. duet2..hehe!

zianaRizz: best gler..sejam tu rse cam sminit jer..hee~

Achu: inysAllah nk rjin Bw.. huu~

hani osman said...

Setuju and setuju lagi.Jamm is a way yang kite boleh release tension. :)